УЧАСТНИЦИ

В тазгодишното издание на форума "Изгряващи звезди" ще се включат общо 17 учебни компании - финалисти. По-долу може да прочетете накратко какви продукти и услуги произвеждат и предлагат те.

Учебна компания Wheatlery 

Нашата цел е да редуцираме ползването на пластмаса в ежедневието, като създадем прибори за хранене, направени изцяло от био разградими материали. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Golden Nature 

Учебната компания се състои от деветнадесет съдружници. Продуктът, който ще произвеждаме е свързан със здравето на човека, както и с опазването на околната среда. Той е екологично чист. Не е необходима допълнителна обработка. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Dog Shmog 

Dog Shmog е компания, която произвежда нашийници за кучета в различни размери и цветове от рециклирани материали. Нашийниците притежават специален чип, който проследява къде е Вашето куче. Продуктите са предназначени за собственици на кучета из цяла България. Те са гарант за сигурност и спокойствие. Произвеждат се  само за ценители! 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Ko§Co Industries 

Нашата компания се казва Ko§Co Industries. Целта ни е да създадем обучителен продукт по програма STEAME, който ще представлява дигитален технологичен обучителен курс в сферата на роботиката и програмирането,  създаден специално за училища, обучаващи по STEAME системата. Целта на проекта е да обобщи изучавани предмети като предприемачество, информационни технологии, физика, програмиране и др. Ще се продава онлайн чрез сайта или на място като обучение.  

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Bionic Givers 

Ние сме ученици от 11г в ПГ "Христо Ботев" Дупница и с помощта на нашия преподавател Димитър Кърнолски създадохме учебната компания "Bionic Givers". Стимулът да създадем тази компания е нашата голяма любов към природата. Главната ни цел е да опазим биоразнообразието в природата. Разработили сме 3 биопродукта, с които целим да намалим използването на пестициди в земеделието, както и да се справим с вароатозата при пчелите. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ CEFF - Cleaner environment for the future 

Дейността на учебна компания CEFF „Cleaner environment for the future“  е насочена към по-чиста  околна среда. Главната задача, която си поставихме е да работим изцяло със стари и непотребни материали, на които да вдъхнем нов живот и да сътворим нещо полезно. Да дадем втори шанс на много неща, които всеки от нас е забравил и прибрал. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Vector 9 

Vector9 е учебна компания, чиято онлайн услуга NeonHype предоставя на потребителите си достъп до онлайн общество от coach-ове и професионални геймъри. Там потребителите могат да научат нови неща и да се усъвършенстват в сферата на видеоигрите. NeonHype също има и за цел да промотира българския гейминг, тъй като смятаме, че геймърите в България имат неразкрити възможности и заслужават поле за изява. Вярваме, че NeonHype ще стане предпочитаният сайт за българския геймър и чрез популяризация българите ще могат да достигнат световни нива в coaching-а и състезателния гейминг. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ BioFoam 

Biofoam е компания, произвеждаща био алтернатива на широко използвания и вреден за здравето и природата стиропор.  

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Bio HIKing 

Ние сме УК "Bio Hiking". Нашата цел е да дадем супер сили на всеки природолюбител. С нашето изобретение всички планинари могат да се погрижат по един чудесен начин за планината, като я облагородят с растения. Така ние се борим за един по-чист въздух, дом за животните, запазване и разсаждане на видовете растения и въобще за едно по-добро бъдеще. С нашата иновация ние променяме по един по-добър начин света.

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Тедър 

Производство на помощни образователни материали за деца със специални образователни потребности, изработени от естетствени материали - иглолистна дървесина и безвредни бои на водна основа. Производство на щамповани тениски. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Little Hands 

Ние сме УК "Little Hands" от град Хасково училище ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" . Нашата компания изработва многофункционални играчки от преработена преработена нетоксична дървесина, които развиват креативността и комбинативното мислене в децата до 10 годишна възраст. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Веселите червейчета 

,,Веселите червейчета” е учебна компания, която се състои от седем ученици от ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Хасково, чийто продукт представлява кутия от рециклирани палети (сглобени ръчно от участниците в учебната компания). Кутията е предназначена за отглеждане на червени калифорнийски червеи, преобразуващи изхвърлените био отпадъци на дадено домакинство в еко тор. С помощта на тази кутия, домът на всеки потребител, обичащ природата и здравословният начин на живот, ще стане по-природосъобразен и ще елиминира проблема с генерирането на растителен отпадък още на мястото му на създаване." 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Dreamex 

Ние сме малка учебна компания, състояща се от четири ученика - трима от 11 клас на Езикова гимназия „Пловдив“ и един от 11 клас на Езикова гимназия „Иван Вазов“. Ние участваме в  школа „Мениджмънт“  към Общински детски комплекс - Пловдив. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Интекс 

Ние сме малка учебна компания от момичета от Пловдив, НТГ 11 клас. Всички ние имаме за цел да се научим да управляваме малка компания и да генерираме идеи и нови продукти. 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Union 5

Ние сме малка учебна компания състояща се от 5 човека от 11 клас от МГ "Акад. Кирил Попов". 

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Just young and genius 

Ние сме малка учебна компания, състояща се от трима ученика от НТГ Пловдив 11-ти клас.  

УЧЕБНА КОМПАНИЯ Кафе Еко 

Нашата компания предлага иновация в отоплението, като произвежда екологичен продукт само и единвстевно от боклука, който ежедневно изхвърляме.