Списък на финалистите в програмата

25-те финалисти в напревара за приза “Най-добра учебна компания на България”

Финалисти в програма “Учебна компания” 2023-2024

 

ДЕНК

Адет разработва и предлага тематични комплекти за изработка на ръкоделия и предмети за бита, вдъхновени от стари български занаяти, чрез които да съхраним родните традиции. В уебсайта се съдържа информация за множество традиции, предания, фестивали, празници и събори. Комплектите се предлагат чрез онлайн магазин, като всеки месец се предлага различен тематичен комплект, съобразен със сезона и провежданите културни събития.  

EM PAX

Young Hopes създават робот,наречен “Robo Trickster”.  Целта на иновативния продукт е да намали разхищението на храната, като същевременно подпомогне и с проблема,свързан със замърсяването на въздуха.

STravel

STravel  стреми да повиши интереса на младите към историята, да ги подтикне по забавен и интересен начин да научат любопитни факти. Чрез различни мисии, представени чрез видео или разказ,  хората ще имат възможност да се запознаят предварително със скритите кътчета на България, преди да предприемат пътуване към тях.

Gougoutka

Dive in Life създава образователен продукт за деца със специални образователни потребности (СОП) – комплект пъзели от дървени плочи от остатъчен материал и книжка за оцветяване с любопитни
факти. Най-новите допълнения на компанията са аудио
файл на книжката и нови
комплекти с тематика плодове и
зеленчуци.

SFF

POXY предлага широка гама от продукти, базирани на висококачествена и екосъобразна епоксидна смола – ръчно изработени пепелници, гребени за коса, бижута, ключодържатели, книгоразделители, настолна игра и др. Тези продукти са разработени с внимание към детайлите и се отличават с издръжливост и функционалност. Независимо от избрания от клиента проект, колекцията от пигменти, декорации и бои предоставя красиви и практични решения, които отговарят на висок стандарт на качество.

EPT Technology

Lav-ende създава ароматна възглавница с масло от лавандула. Тя е подходяща при безсъние, нервно безпокойство, умора, главоболие и менструални болки. Компанията предлага и специално формулиран продукт, създаден с цел да осигури на кожата интензивна хидратация, омекотяване и подхранване.

Gentlemen's Choice

Gentlemen’s Choice използва AI технология, чрез която клиентът може да си избере стила/вида прическа в детайл, внедрена в сайт за запазване на часове в различни бръснарници. С тази технология компанията улеснява комуникацията между бръснаря и неговия клиент. Така помагат  както на чужденци-бръснари, най-вече мигранти, които развиват такъв бизнес в страната, така и на чужденци-клиенти.

Refun Bottle

Refun Bottle произвежда бутилка за напитки от екоматериали, подобряваща качеството на живот на хората с Паркинсон и подкрепяща ги в нуждите им да спортуват и развиват координацията си, които дейности са от изключителна важност за намаляването на симптомите на заболяването.

GreenFilters

Green Filters има за цел намаляване на цигарените отпадъци, които са значителен източник на замърсяване, заради пластмасата в техните филтри. Те се натрупват в почвата и водата, представлявайки сериозна заплаха за водния живот, екосистемите и човешкото здраве. Green Filters предлага решението да превръщат тези фасове в активен въглен, който има много приложения като почистване на вода и въздух. Това става с помощта на сярна киселина и фурфурол, които полимеризират пластмасата във филтрите.

Tale Trails

Tale Trails апликация, която улеснява, по интерактивен, забавен и иновативен начин изучаването на историята на различните забележителности по света. Чрез добавена реалност, приложението революционизира изцяло културното образование. Апликацията има три опции за използване. Първата – позволяване на приложението да следи локацията на потребителите, да ги уведомява, когато са близо до историческо съкровище и подобряване на преживяването чрез добавена реалност и сканиране на обекта. Втората опция, адаптирана за дистанционно приложение, позволява на потребителите да се пренесат в миналото чрез ,,Street View” бутон и да се наслаждават на добавената реалност от разстояние. Третата и последна опция позволява на клиентите да прочетат или да слушат за избраните от тях забележителности. 

Next Step

BeeGreen Bulgaria предлага био мехлем за кожа, като едновременно с това опазва околната среда. Мисията на BeeGreen е да произвежда своя мехлем на восъчна основа. Компанията се стреми към устойчивото развитие и подпомагането на био дерматологията, намираща се в България. Мехлемът е предназначен за хидратация и по – бързо възстановяване на кожни проблеми от типа на изгарянията 

Euforia

GreenCare създава био слънцезащитен крем , който не само предлага ефективна защита срещу вредните UVB и UVA лъчи, но също така е формулиран със специално подбрани натурални съставки, които оставят кожата хидратирана, здрава и млада по естествен начин.

EM-PAX

ЕМ-PAX се стреми към намаляването на парниковия ефект, който е най-големия причинител на глобалното затопляне, чрез пречистване на въздуха от замърсители, като въглероден диоксид и фини прахови частици, генериращи се при изгарянето на изкопаеми горива и дърва. Продуктът представлява иновативен филтър за комини, базиран на жизнената дейност на микроводорасли и мъхове.

FreshGuard

FreshGuard се занимава с проектиране, производство и разпространение на интелигентни, променящи цвета стикери, които откриват емисиите на амоняк от месото и сигнализират за разваляне чрез видима промяна в цвета. FreshGuard е малък самозалепващ се етикет върху опаковката на месото, който променя цвета си в отговор на повишени нива на амоняк, страничен продукт от развалянето на месото. Този интелигентен стикер осигурява индикация в реално време и с един поглед за свежестта на месото.

PolyCycleHomes

PolyCycleHomes създават първите по рода си енергийно-ефективни изолационни блокове от нерециклируема пластмаса, които ще се предлагат в магазини за строителни материали, както и на сайта на компанията, в който може да се намери и допълнителна информация, свързана с устойчивостта на изолацията и начините за поставяне.

Happy Bee

HappyBee планира производство и продажба на свещи от био пчелен восък, като целта е да се предлага продукт с нулев отпадък. Свещите са ръчно изработени от естествен восък и памучен фитил. В тях няма парафин, изкуствени оцветители, ароматизатори или други модификатори.
Изработени са от чист пчелен восък с естествен аромат на восък и мед.

Smart Field Tech.

Uv-Green е агрокултурна компания, която предлога продукт, осигуряващ възможност за отглеждане на различни агрокултури в домашни условия, без много положени усилия от страна на потребителя.

seed it

SeedIT е иновативна компания в сферата на опаковането, като съчетава екологична устойчивост с практичност. Основната дейност на компанията е производството на биоразградими опаковки за нехранителни продукти, направени изцяло от рециклирани материали. Опаковките на SeedIT включват семена, позволяващи на клиентите да засаждат опаковката след употреба, превръщайки я в растение.

WellnessWhizz

WellnessWhizz  създава продукта Е4 –  смес от специално подбрани черни шоколади с биоактивни съставки като трибулус терестрис, терминалиа арджуна и сибирски женшен,с пчелно млечице, витамини и антиоксиданти. Целта е на едно място да се намират всички нужни за активно спортуващите хора нутриенти, за да може да си ги набяват по вкусен начин, а не чрез десетки таблетки.

Икигай

ФБФ изработва образователна игра, тематично обвързана с традициите на България и спецификата на фолклорните области .
Предлагат се и оригинални сувенири, популяризиращ българската самобитност – българската шевица, българските носии, българките обичаи и всичко, олицетворяващо български дух. Изработват се от натурални и екологични продукти .

ФБФ

Икигай се занимава с изработване и проектиране на интерактивна образователна платформа с цел осигуряване на всяко дете с инстументите за успешно и удовлетворително развитие. Отличавана вече с награди в различни иновационни лагери, Икигай има амбициозната мечта да да изгради основите на своята интерактивна среда в рамките на 3 години.

WellnessWhizz

Продуктът LazyPot е иновативна саксия, която улеснява отглеждането на растения без необходимостта от постоянни грижи. Оборудвана е със сензори, които автоматично събират информация за нуждите на растението. По този начин растението получава точно това, от което се нуждае, а чрез изграденото приложени, клиентът може да настройва и персонализир грижите според собствените си предпочитания. Lazy Pot е перфектната комбинация между атрактивен дизайн, достъпна цена и удобство, предлагайки безгранични възможности за лесно отглеждане на растения.

На изложението с щандове ще се запознаете и с компании, част от проекта “Зелено Бъдеще:ХРАНА”, съвместно с EIT Food, които ще споделят своите предприемачески идеи!

CP logo big
Untitled 2
Untitled 22
Unicredit foundation logo 1
Untitled 25
eit food 1