Списък на финалистите в програмата

20-те финалисти в напревара за приза “Най-добра учебна компания на България”

Финалисти в програма “Учебна компания” 2021-2022

 

Учебна комапния ”The Triple S” стратира с капитал от 130 лв. Компанията се занимава с производство на: ластици за коса (скрънчи) от отпадъчен текстилен материал, скраб за тяло приготвен от утайка от кафе и разстителни масла, сапун на натурални съставки. Мисията на фирмата е оползотворявайки отпадъците от определени производства да прави хората по-красиви.

Предоставяне на онлайн услуга, която предлага високо качествен трафик към онлайн магазините на стартиращи български марки облекло, рекламиращи се при нас, които чрез закупуване на месечен или годишен абонамент или специален рекламен постер, ще бъдат качени като марка в нашия сайт.

Shoggles

Производство на десерти за домашно приготвяне в екологични кутии.

Mingos

Ние произвеждаме комплекти с тампони за почистване на грим за многократна употреба

HANS

HANS е европейска компния, локализирана в Русе, България. Нашата цел е пълното заличаване на пластмасата/ограничението ѝ, чрез нашите изобретения. Главен продукт за тази година е Kelbi – био-заместителна материя на познатата пластмаса.

Always first

Производство на рекламни материали.

EcoDrone Surveillance

Нашата идея е да създадем дрон или група от дронове, които да имат вградени сензори за стойностите на замърсения въздух в определени зони. Например такива замърсители са озон, серни оксиди, въглероден диоксид, фини прахови частици и други.

BeeSafe

Ние сме ученички в Математическа гимназия “Баба Тонка” град Русе и нашата мисия е да намалим смъртността при пчелите, което е често срещан проблем. BeeSafe се грижи за здравето на пчелите и помага на пчеларите. Продуктът ни представлява био ленти съдържащи билки и етерични масла, без наличието на вредни киселини, предпазващи пчелите от акари, вароатоза и други подобни болести често срещани при пчелите през пролетта и есента.

Butterfly

Създаване на нискобюджетен компостер с калифорнийски червеи, който да се предостави на обществените институции. Производоство и продажба на биохумус. Провеждане на еко обучение и еко кампании.

Solar Stickers

Стикери тип индикатори, които се залепят на пластмасовите бутилки за вода и отчитат дали е годна за пиене или е престояла прекалено много в бутилките . Те индикират с промяна на цвета си, когато водата повиши температурата си тъй като е била изложена на продължително слънчево нагряване и пластмасовата бутилка е изпуснала вреди частици във водата.

SVPT TECHNOLOGIES

Малък електрогенератор, закачен за водоснабдяващата система на едно жилище превръщайки механичната енергия на водата в кинетична, позволявайки зареждането на различни уреди из домакинството.

Green hope

Производство на ръчни плетива от рециклирана прежда.

Протект Лайф

Protect Life е учебна компания, развиваща се в сферата на социалното предприемачество, която работи за подобряване условията на живот, както на хората, така и на бездомните живoтни. Нашето мото е „Make Life Better!” (Направи живота по-добър!). Изработваме и предлагаме аксесоари за домашни любимци, като част от приходите даряваме за грижи за кастрирани животни, с цел намаляване популацията на бездомните кученца и котенца. Използваме налични и остатъчни материали, с цел намаляване на отпадъците.

Digital REBORN

Дигитален бизнес, маркетинг и продажби, Графичен дизайн, Мениджмънт на бизнес процеси, Изследователска дейност в бизнеса Бизнес в интернет, Бранд мениджмънт, Рекламен мениджмънт, Маркетингови комуникации

Golden Innovation Team

Ние сме екип от 12 човека с различни интереси и занимания, задружни, с много идеи, мотивирани да ги развием и да успеем. Интересите ни са провокирани продължителната здравна криза и са насочени към използването на натурални продукти в сферата на козметиката и санитарните материали.

Валента

Рециклиране на хартия и производство на продукти от нея.

BioFoam

BioFoam е учебна компания, произвеждаща биологично чист препарат за борба с вредителите по растенията.

Build Green

Изработване на строителен материал от отпадъчни продукти. Крайният продукт се произвежда от рециклируеми отпадъчни материали.

NECO Restarch

NECO Restarch е първата в България ученическа компания, амбицирана да създаде екоопаковки за хранителни продукти, направени от различни видове нишесте. Целта е опаковките да заместят изцяло еднократните от пластмаса и други нерециклируеми полимери.

VNMV Books

Ние сме учебна компания VNMV books и нашата идея е да създадем интерактивно сюжетно приложение. Приложението ни е платформа за създаване на вече издадени книги, което спомага за по-лесното четене и заинтригуващо вниманието на читателите, така че да е по-интересно за всеки в забързаното ежедневие.